last night

Tjoho i stugan.
Det är fredagkväll och jag sitter i hotellobbyn, Imorgon blir det långpanna, 14.00- till efter tolv någongång..
ska vara i serveringen imorgon ska bli kul och spännande så hoppas gästerna kan engelska. :)  Man håller verkligen ingen koll på dagarna här men jag vet att dom flesta vännerna firar in sitt höstlov! är avundsjuk! men jag är faktiskt ledig tre dagar nästa vecka pga, högtid här nere där som slaktar djur osv, nästa vecka kommer även två lärare från sverige ner hoppas man kan få vara lite med dom!  ha en trevlig helg alla

how deep the bullet lies.


you never stop me

Idag spenderade jag upp mina sista pengar, till en mysdress, spänne, en onördigt stor tändare,  Nya skor och jobbar byxor så jag kan börja servera också på jobbet och tjäna extra cash! sen blev det även så att jag fick med mig tre parfymer hem för ett billigt pris ( säger vi) bäst att intala sig själv att det var billigt annars mår jag bara dåligt hahah :d

Min lediga dag.

Är helt slut, det känns att man jobbat en vecka nu, det känns verkligen som man jobbar för alla går i skolan och själv är man ledig en tisdag! håller på att bli stor i förtid här!
Idag på lediga dagen ska vi åka till Eminuö eller hur det stavas det är så vackert där, så vi hade tänkt att shoppa lite granna ;)

Jag önskar att jag kunde hålla med dig när du säger att det är bäst såhär.

Sluta tidigt på praktiken,  är ledig i morgon! men mår inte så bra, min mage strular, sen när den dära hemlängtan börjar komma, så känns ingen rätt längre. men jag hoppas den går över snart, för  Istanbul har blivit ett andra hem, och man känner sig så välkommen.

blir besviken på dig!

Bild från tidningen vi var med i
länk: http://turkiyeturizm.com/news_detail.php?id=37335&uniq_id=1319566353
Praktiken rullar vidare, jobbat hela helgen, sslutar mestadels elva varje kväll, men det är väldigt roligt!!  önskar att svenska människor, kunde vara lite mer som turkiska människor, så hjälpsamma och vänliga hela tiden, när folk bråkar löser dom det på dirket, inga jobbiga tjafs och dom lever inte i stressigt samhälle! jag vill bli och vara mera som dom.

mitt lilla crib

Mitt rum, och min sjukt sköna säng!
en del av mina kläder i min tomma gaderob..
från andra sidan.
Min balkong har varit med om en liten jordbävning när jag inte var hemma.
Utsikten
Utsikt..
Min tjejiga toalett.
Detta är inget palats, men jag trivs, och det duger för mig, skönt att ha ett eget lite crib att ha eget ansvar så man har allt man behöver!

No regret

Haft två dagar på min praktik nu, jag trivs bra två kan prata hyffsat engelska,  men får inte göra så mycket ännu men det kommer väl, jobbar 6 dagar i veckan 8-10 per dagar! det är ganska roligt att inte förstå något.. men dom är väldigt hjälpsamma och vänliga, det roliga att i dom andra köken röker dom samtidigt som dom lagar mat, tycker det är ganska roligt :) men i mitt kök lagar dom mat från alla länder thimat, turkiskmat, kinamat,  franskmat, så det är en hel blandning!

jag vet, du vet

Godmorgon, eller godmiddag.

Det blev inget med praktikplatsen igår, vi åkte över till en ö igår i stället, där det inte finns några bilar, bara häst och vagn det var sådan mysig stad eller ö hur man ska kalla det, massor av vildhundar och katter, men dom var så fina och snälla, människorna på ön tog väl hand om dom, på ett sånt ställe skulle jag kunna bo, där skulle jag trivas. Det var väldigt friskluft, tack vare att det inte finns några avgaser..! tyvärr glömde jag min kamra så det blev inga bilder, men jag är glad att vi kom hem, det var storm så båtarna skulle sluta gå, men dom satte in än som folk kunde ta, sen gick det inga mera båtar!


Nu blir det lunch, sen åka till sin praktikplats!



när jag kollar mig i spegeln känner jag inte igen mig.




Idag gick jag maraton, är helt slut, det har ösregnet hela dagen, och man hade direkt inga kläder efter väder! men jag kom till  slutet och fick medalj :D Imorgon börjar allvaret, andledningen varför man är här nere, har börjat höra rykten om våran praktikplats, men en sak jag har lärt mig i mitt liv är att inte tro på rykten ;) ska bilda min egna uppfattning

You don't wanna hurt me,

Gårdagen var ganska udda och konstig, sluta med att vi hamna i takzim, gick in på en nattklubb, beställde en drink sen fick vi gratis hela kvällen/natten, ganska skumt men roligt!!



nu får vi se vad denna lördagskväll erbjuder, men är utsvulten, trött, och hemsk hahha

e last summer

 

Orkar inte vara förskyld mere, har varit det sen jag kom hit, och nu har jag har jag varit här i fyra veckor.. denna helgen är även min sista lediga helg på fyra månader, sen blir det jobb 6 dagar i veckan ingen mera fridtid här inte,  ikväll vet jag inte vad vi ska hitta på men blir väl takzim killarna vill ditt ikväll..  plus jag har anmält mig till ett maraton på söndag på 4,5 mil :O haha lyckat natti! med inga träningkläder, skor eller något hahah

flying baby



Jag och min nya vän, eller min enda vän, blir total tokig att bara höra killsnack hela dagarna.... Haha snart är jag nog helt omvandlad till en kille skulle jag tro hmmmmm!      



Detta var igår, där vi fick besöka en resturang och se hur dom jobba, vi fick även hjälpa till!

Prinsessan med glorian på sne



När vi var på Miniaturk förra veckan!


Nu har jag varit här i mer än tre veckor, och livet lever vidare, härnere, men man börjar får saknad hem till sina vänner och familj, lite ensamt att vara ensam tjej här nere, men som tur är det finns det så snälla tjejer i serveringen.  fast det är kul att vara ensam tjej också, men lär sig mycket om livet, och slipper dom flesta bekymmer och besvär,  kommer väl vara en pojke när jag kommer hem igen :D Haha  Jag blir verkligen behandat som en prinsessa här nere,  dom bjuder på nästan allt, jag får alltid sitta på den bästa platsen mm, önskar det var så i sverige!!! Lite jobbigt kan det ändå vara, har fått en stalker efter mig som inte slutar ringa, ibland är det en tjej som ringer och översätter  till engelska, lite roligt ändå :D

den ända vägen är upp



har haft en sjuk och konstig helg, men rolig har den allt vart, I fredags på kvällen satt vi på ett cafe vid vattnet och hade  det trevligt, och åkte bil runt om i Istanbul, har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, det är sån trafik här, alla kör som galningar, satt och bet i min väska hela tiden, som tur kom vi hem väl iallfall, igår var det bara udda och konstigt, men jag satt själv, men några hela natten och försökte fatta vad som sa till mig, men gick inte så bra, nu sitter vi nere i lobbyn och beställer mat från Pizzahut, det är så härligt att dom har hembeställning!

saker och ting



Utsikten är underbar!



MIn utsikt från min balkong, ljuvlig!



När vi var och kollade praktikplatser, takvåning kanska NAJS!

GG

Var på min praktikplats idag, Jag älskar det, det är en ö där hela resturangen är  så vackert och fint! synd att det inte var sesong bara, för då är det flera tusen människor där om dagen!! Jag är lycklig! kommer även vara på CLUB REINA! är en av dom kändaste och bästa nattklubben i Istanbul! vi  kommer få nya kläder skor och allting även extra pengar om vi serverar på evenemang



face down



Igår var vårat studibesök på miniturk, vi gick även till något utsikt ställe, det var så vackert!!! sen gick vi till våra kanske kommande praktikplatser.. Den första vi gick till, var en riktigt lyxresturang, en av dom bästa i Istanbul, med en jätte fin utsikt, det var 15 kockar, 15 servitriser i en ganska liten resturang, kände mig inte alls hemma där, det var för fint. och kocken verkade ganska hård, det andra stället var det vackraste jag hade sett, men den utsikten var den vackraste jag sett och hon som ägde stället hade tre lyx resturanger vi skulle bli utskickade på antagligen om vi får vara där, men dom var mera softa på det andra stället,  jobb 6 dagar i veckan 10 timmar varje dag, jag fick sån hemlängtan.... inne i köken kan dom ingen engelska...  får väl se om jag klarar av detta....

Idag har jag och Musti åkt till Ikea för vi ville äta lite svensk mat, så vi åt köttbullar, svenskt bröd mums! köpte även med oss marabou svenska kakor,  och negerbollar MUMS!

so do you




Hejsan alla goa glada, Andra dagen i köket idag och det gick mycket bättre än igår, eftersom vi fick vara i ett annat kök idag, köket igår var det vidrigaste jag varit med om usch fy vad äckligt det var, det fanns inte en ända ren yta, tur att man bor i sverige känner jag. men idag var vi i ett riktigt kök... snart blir det sängen, upp i morgon på studybesök, sen besöka något mysigt cafe, efter det blir det att besöka sin praktikplats och träffa sin chef!

inget att skriva



Hejsan..

Min helg har varit toppen, ifredags satt vi och drack på balkongen sluta med att vi hamna på resturangen brevid skolan, men två killar och en säkretsvakt, där vi hade en trevlig stund, och där dom bjöd på allt ;) sen i lördas åkte vi och träffa angelica och Zlatan, underbart att träffa en TJEJ och gå och shoppa, uppskatta det verkligen, och att man kunde prata svenska! nästa helg kanske vi ska åka ner till dom och sova där förhoppningsvis det hade varit underbart och roligt!  börjar gilla maten här mer och mer som tur är, men dom har mycket fett i sin mat, så kommer väl komma hem som en rullande groda! ;)

RSS 2.0